[...] produkty. Mleko na razie zostaw. Generalnie to są ludzie którzy jedzą po 0,5kg twarogów dziennie, np Knife czy Wodyn. Ale oni mają zupełnie inne sylwetki i nie redukują 40kg nadwagi. Poszukaj sobie hasła "prolaktyna". Nie ma jednoznacznych wytycznych dotyczących twarogów, ale ja go nie spożywam na wszelki wypadek. Poza tym słaba jakość białka.
Nadaje się, ale uważaj na pasożyty. Mielenie nie wpłynie na jakość białka, ani na jego ilość. Co do składu, poszukaj na necie w tabelach kaloryczności, ale ogólnie dziczyzna to wartościowe mięso.
[...] posiłków. Ogranicza Ciebie tylko Twoja wyobraźnia. Warto abyś nie spalił smażonego naleśnika. Jedyne co stanie się po obróbce z białkiem serwatkowym to lekkie zmniejszenie strawności. Nie wpłynie to jednak na ogólną jakość białka. Polecam zapoznać się z ciekawymi przepisami: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html https://potreningu.pl/kitchen
carbo imo słabe lepiej białko + płatki owsiane, będzie najlepszy gainer ;] wtedy jakość białka masz dobrą no i węgle o niebo lepsze od gainerów czy carbo.
To kwestia osobnicza. Takie jakie Ci smakuje. Nie ma raczej jakiejś różnicy, która będzie wpływać na jakość białka czy Twoje zdrowie. Jasne, można debatować nad roślinnymi, obróce itp. ale bez przesady ;) weź takie jakie Ci smakuje i jakie uwzględnić może Twój bilans jeśli liczysz makra.
[...] o zalecanych ilościach składników odżywczych, a są to: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. 3. Nie tylko ilość, ale i jakość. Ważna jest nie tylko ilość kcal i makroskładników, ale też jakość ich źródeł. Warto bazować na najlepszych pod tym względem. 4. Trenuj siłowo. Trening siłowy jest [...]
Siemka! Jak myślicie, forma podania wpc ma wpływ na jakość i czas wchłaniania? Ja lubię gęste polewy (miarka białka i kilka kropli mleka) ale czy to przyswaja się w tym samym czasie i tak efektywnie jakbym wymieszał z np 400 ml wody w szejkerze? Tyle lat stażu i takie pytania ... 8-)
[...] w diecie. Nie jest to jednak jedyne słuszne rozwiązanie, które możemy zastosować. Ważne jest również, aby zadbać nie tylko o ilość spożywanych kalorii, ale również o jakość pożywienia. Niezbędnym elementem naszej diety są witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i z rodziny omega 6, a także [...]
.Czy lepsza bedzie ta serwatkowa,czy sojowa wystarczy. zdecydowanie serwatka, poniewasz zawiera pełen skład aminokwasów egzo i endogennych, sojowe są słabej jakości, ogulnie polecam izolat lub koncentrat białek setwatki schylając sie ku pierwszemu. dlaczego niektorzy klturysci,czy tez "fitnessowcy" nie jedza W OGOLE mięcha i nabialu, a [...]
[...] w diecie. Nie jest to jednak jedyne słuszne rozwiązanie, które możemy zastosować. Ważne jest również, aby zadbać nie tylko o ilość spożywanych kalorii, ale również o jakość pożywienia. Niezbędnym elementem naszej diety są witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i z rodziny omega 6, a także [...]
[...] dobrana dieta. Ma ona znaczenie w kulturystyce jak w żadnej innej dyscyplinie sportu. Istotne są nie tylko ilości kalorii, białek, tłuszczów i węglowodanów, ale również jakość ich źródeł. Łatwo więc dojść do wniosku, że eliminacja najlepszego źródła białka w postaci mięs i ryb na pewno nie pomoże w kształtowaniu sylwetki, a spowoduje pewnego [...]
[...] w diecie. Nie jest to jednak jedyne słuszne rozwiązanie, które możemy zastosować. Ważne jest również, aby zadbać nie tylko o ilość spożywanych kalorii, ale również o jakość pożywienia. Niezbędnym elementem naszej diety są witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i z rodziny omega 6, a także [...]
[...] aminokwasy. Warto również pamiętać o rybach, które nie tylko są bardzo dobrym źródłem białka, ale również kwasów omega 3, witamin i minerałów. Kaloria kalorii nierówna - jakość węglowodanów Wiele osób żyje w błędnym przekonaniu, że nie liczy się jakość spożywanych węglowodanów, a wyłącznie ich ilość, przekładająca się na kaloryczność naszej [...]
[...] 90 do 100% a ilość węglowodanów i tłuszczów jest znikoma. Zwykle nie zawierają substancji słodzących zatem smakowo mogą wypaść gorzej niż inne odżywki. Ze względu na wysoką jakość hydrolizaty mają dość wysoką cenę. - izolat białka serwatkowego (WPI) – jest to odżywka o bardzo dobrej rozpuszczalności i krótkie okresu wchłaniania. Zawartość [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] Protein które posiada bardzo podobną ilość białka blisko 80G na 100G produktu, dodatkowo jest w czym przebierać bo smaków białka jest kilkadziesiąt. Kolejnym plusem jest jakość smaku i rozpuszczalności. Oba te białka są naprawdę godne polecenia i można kupić je w ciemno a na pewno ich jakość oraz smak przypadną nam do gustu. [...]